tirsdag den 3. juli 2018

Dagens rytme

Vi har mange rutiner her i hvalpeland. Her er lidt om hvad vi laver i løbet af en dag.  Der er selvfølgelig variationer fra dag til dag, men overordnet er det sådan ca. de aktiviteter vi har hver dag. Efterhånden som hvalpene bliver ældre får de flere og flere oplevelser udover nedenstående.

Vores dagsrutine lige nu
Hvalpene vågner mellem 04:30-05:30 og de lukkes ud at tisse og lege. 

Efter kl. 05 får de morgenmad med komme hjem fløjtetræning. Oftest leger de 1,5-2 timer hvorefter de falder i søvn. Nogle gange tager vi alle sammen en formiddagslur.

Kl. 10-11 er det tid til andet måltid. Der leges måske lidt og er lette til at få til at sove igen. Nu er det tid til andre ting som for eksempel at gøre hvalpekassen og køkkengulvet ren eller ikke hvalperelaterede ting.

Kl. 16-17 får de dagens tredie måltid.
Om aftenen er temperaturen mere tilpas for både mennesker og dyr og det er som regel der vi begynder på miljøtræningen at ligge i bur, ligge i bil og aktiviteter udenfor.

Kl. 21-22 får hvalpene dagens sidste måltid som er kyllingehalse/kalkunhalseskiver der skal tygges ret meget. Det beskæftiger dem 1/2-1 time og er lidt tungere fordøjelige. Vi tror det hjælper til en god lang nattesøvn.

Her i varmen er det mest om morgenen og om aftenen at aktivitetsniveauet er højest. Det er her de tumler og leger med sig selv og hinanden. Når det passer ind hører hvalpene lyd-CD. I praksis er det ca. hver anden dag. Vi træner komme hjem fløjt ved hver  fodring, som er udendørs under solsejlet. Det virker ret godt nu.

Hvalpene får regelmæssigt udskiftning af legetøj og søger efter godbidder et par gange om dagen. Ja og selvfølgelig bliver de alle taget op, nusset og snakket med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar