torsdag den 5. juli 2018

Rotræning

Indtil nu har rotræning bestået af at låger og døre først åbnes når hvalpene er i ro. De er blevet virkelige gode til at tie stille og vente et kort øjeblik, for tålmodigheden er ikke lang så det gælder om at udnytte de tidspunkter det sker. Nogle gange er det kun en enkelt der piber en smule. Det er ok for nu. De er trods alt små hvalpe, så det er vigtigt ikke at forlange for meget af dem.

Ro i bur/bilen træningen går også fremad. De er gode til at slappe af. Vi hjælper hvalpene ved at lægge dem i burene når der er trætte eller sover. De sover for det meste bare videre i buret eller sidder og kigger. Af og til leges der en smule eller udtrykkes en mindre utilfredshed et par minutter inden de tager en lur.

Vi har nu lagt endnu et lag på rotræningen: Formiddagsro
Nu arbejder vi med slap af om formiddagen og at aktiviteter ligger midt til sidst på eftermiddagen/aften. Over tid kommer den rutine til hjælpe hvalpene til at slappe af om formiddagen. Det er en god basis at bygge videre på, når hvalpen flytter, at begynde at vænne hvalpen til at være alene hjemme en arbejdsdag. Den træning skal selvfølgelig laves trinvis over lang tid.

Vores egne hunde sover videre til omkring frokost selvom vi er hjemme, hvis vi holder aktivitetsniveauet lavt og for eksempel sidder på kontoret som nu.

Rolige hvalpe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar