mandag den 30. juli 2018

Hugo på tur og test af water walker

I dag har Hugo været med Essie og olde Sif i water walker. Han var frisk på at prøve at gå på båndet især når der kom godbidder på det. 

En water walker er en træningsmaskine til hunde. Det er et løbebånd i en kasse hvor der fyldes vand på i en passende højde til hundens størrelse og formåen. 

Alt efter hvad der skal trænes  kan der justeres på hastigheden af båndet, højden af vandet og længen af træningstiden samt antallet af indlagte pauser. Som ved enhver anden træning betyder det også noget hvor tit de går i water walker. 

Water walkeren bruges til at bygge muskelmassen op, for eksempel ved genoptræning efter operation, til vægttab, vægtøgning og fitness. 

En water walker er god til at genopbygge musklerne fordi at vandet får hunden til at bruge alle fire ben lige meget og derfor trænes kroppen mere ensartet end ved gå- eller løbeture og svømning hvor der er risiko for at hunden kompenserer for eventuelle svage ben eller områder ved at bruge de andre gode ben. 

For Essies vedkomne har hun tabt muskelmasse i forbindelse med drægtigheden og pasningen af hvalpene som vi ønsker genoprettet. Sif er også begyndt at gå i water walker fordi at hun er en gammel hund og bagpartiet har det med at tabe muskelstyrke når de kommer op i årene og det betyder at de for eksempel får sværere ved at gå på trapper når de bliver ældre. 

Træningen i water walker er et supplement og både Sif og Essie går stadig tur i skoven. 

Mens de andre gik i maskinen, kunne man jo lige undersøge resten af rummet. Lidt klap var heller ikke at foragte.

Mor træner på båndet

Hugo går på båndet ved lav hastighed

Dejligt med lidt klap

Ingen kommentarer:

Send en kommentar