tirsdag den 10. juli 2018

Stor succes i mijøtræning

Her til morgen har hvalpene været til den store eksamen. De var oppe i miljøtræning og bestod alle.

Emnet: De trak emnet håndtere pludselige lyde og ting der sker og vurderes på deres adfærd. 

Forberedelsen: Det er det vi har trænet til med lyd-CD, havetraktor, starte bil, lukke bildør, lydene fra solsejlet samt livet i en familie ved at bo i huset sammen med os.

Eksamen: Selve eksamen var en gruppeeksamen med alle hvalpe på en gang. 
Solsejlet havde samlet en del vand i nat og da det bliver hældt ud løber det som et vandfald ned på fliserne og larmer ret meget.

Afleveringen: Hvalpene stoppede op, kiggede på det, var stille et sekund hvorefter de løb hen til vandet for at undersøge det.

Evalueringen: Det er præcis den adfærd vi ønsker. At hvalpene er opmærksomme på hvad der sker, hvorefter de løber frem og undersøger det. Havde de løbet væk, men alligevel hurtigt løbet frem for at undersøge hvad det var, havde det også været godt.

Begrundelsen: Det der er vigtigt her er at de er nysgerrige og gerne vil undersøge nye ting. Hvalpe skal efter vores mening være trygge, nysgerrige og lidt frygtløse. 
Karakter: bestået med glans og ros
Tillykke til de små basser. 
............. 
Vi mener at disse egenskaber er vigtige i forbindelse med at være hund i dag.
Det er faktisk for disse egenskaber kunne udvikles at vi skærmende dem de første tre uger (tryghed), efterfulgt af træning i forskellige typer oplevelser/miljø.(pirre og stimulere deres nysgerrighed.)
Bonusinfo: I går da Tove kastede en papkasse ind til hvalpene fløj de også på den med det samme lige som med vandet. Der var endda en der kravlede op på kassen (lyserød tæve).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar