søndag den 26. august 2018

Bedstemor Bea på tur

Miljøtræning er ikke noget der bliver indlært eller på anden måde gøres færdig og afsluttes. Lige som al anden træning bør miljø- og socialiseringstræningen kontinuerligt holdes ved lige i hele hundens liv.

I dag er Bedstemor Bea på 8,5 år med ude at købe ind. Bagefter gik vi en tur i byen og satte os på en trappesten mens vi nød solen og kiggede på byen, trafikken og dem der kom forbi.

Vi kan se at miljøtræning skal holdes ved lige for at have en hund man kan tage med sig. Det er med miljøtræning som med alle andre kompetencer, de visner hen og forsvinder hvis ikke de bruges.

Det er ofte ikke nødvendigt at gøre noget specielt for at holde miljø- og socialiseringstræningen ved lige. Om det er nødvendigt kommer an på hvordan familiens liv er og i hvilken grad hvalpen er involveret.

Nøgleordet for om der skal mere træning til er om der er variation i oplevelserne. Det vil sige at en hund der ofte er med i familiens aktiviteter sikkert er fuldt ud dækket ind, hvorimod en hund der sjældent er med og som regel kun går tur i nærområdet måske har et større behov for træning. Igen handler det om hvad familien har behov for. Hunden skal passe til familien og ikke omvendt. Det er dog værd at huske på at en vel socialiseret og miljøtrænet hund også er en nem hund at have med sig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar