onsdag den 8. august 2018

Første træningsdag

I aftes var det første gang hvalpene var til træning. Alle hunde til træning var hvalpe i nogenlunde samme alder som vores to basser, men der var mange forskellige racer, typer og størrelser af hunde. 

Vi lavede små lette øvelser som godbid for at tage øjenkontakt. Blive nusset og få samtidigt undersøgt ører, tænder og poter. Lokke med godbid til at kravle hen over førerens ben når han sidder på jorden. Gå på mange forskellige typer underlago og forhindringer. 

Ind i mellem var der forskellige hilseøvelser hvor hvalpene skulle snuse til hinanden i snor og fører og hund skulle gå tæt forbi de andre hunde. 

Mens de andre lavede hilseøvelserne sad vi med hundene på tæpperne og øvede at slappe af og kigge på dem. Vi synes ikke at vores welsh har behov for at blive socialiseret yderligere. De er så glade for alle både mennesker og hunde at vi derimod ser at de kan blive helt overgearede i disse situationer. Vi træner i stedet for at holde sig i ro for at forbygge de bliver overgearede. 

Som udgangspunkt hilser de heller ikke på fremmede hunde vi møder i dagligdagen når vi går tur. Det vil være udvande den ro træning vi laver på tæppet. 

Efterhånden som denne øvelse med at sidde og kigge på aktiviteter gentages kommer tæppet til at blive et pausested hvor man slapper af mellem øvelserne. Praktiseres det konsekvent giver det en kompetence som vil være rigtig nyttig i resten af hundens liv. De bliver bedre til at være i ro, falde til ro, acceptere at det er ikke altid de skal deltage og at det er ok at nøjes med at kigge på. 

For os er det vigtigt at hundene kan slappe af i nærheden af andre hunde, derfor skelner vi skapt mellem træning og leg. 

På en træningsplads der arbejder vi og løser de opgaver vi får. Leg med andre hunde er ikke en del af det der foregår når vi træner. Den opdeling har den fordel at hundene er fokuserede på det vi laver frem for de andre hunde. 

Når vi ikke træner så kan vi lege med andre hunde og hvalpe på vores initiativ. Det sker et andet sted end hvor vi træner og på et andet tidspunkt. Oftest er det hjemme hos os at de leger. 

Det er ikke så almindeligt at skelne på denne måde med hver ting til sin tid, men vi er glad for at træne på den måde og det er vigtigt for os at vores hunde falder hurtigt til ro. 

Tove og Hope går på pressenning

John og Hera træner at være i ro

Tove og Hope træner også at være i ro

Ingen kommentarer:

Send en kommentar