torsdag den 16. august 2018

Hvile - for meget og for lidt

Hvalpene siger: "I dag har vi hvilet alt for meget. Der sker ikke en disse. Vi keder os. Formiddag og det halve af eftermiddagen var det rigtig godt at have fri og sove, men nu skal der ske noget......ellers begynder vi at splitte det hele ad"

Det er en svær balancegang at ramme den rette dosis aktivitet og hvile. Efterhånden som de vokser ændrer deres behov sig også så de kan rumme mere samtidigt med at de bliver hurtigere til at fordøje de nye indtryk.

Hvalpe og voksne hunde har godt af små doser kedsomhed. Hvis det overdoseres viser det sig tydeligt. En welsh er en brugshund, så det går ikke at tro den er tilfreds med at ligge i sofaen hver dag hvor den primære aktivering består i at hoppe op og ned fra sofaen. Der skal mere til. De skal bruge hovedet. De elsker at arbejde og have opgaver at løse. De elsker at være med i alt familien laver.

I Beas unge dage var det let at se hvis hun af en eller anden grund havde lavet for lidt i nogle dage og ellers har fået sovet ud, for så begyndte hun at kvase kuglepenne og andre plastik ting når hun kedede sig for meget. Essie stjæler ting fra bordet. Især er vores tøj populært. Puder stjæler hun også men det er mest fordi hun er glad og gerne vil have noget i munden. Derfor har hun sin egen pude i sofaen, når vi husker at lægge den derop.

Aktivering af hundene er for os en naturlig del af dagligdagen, så når vi skal nogle steder hen er der ofte en eller flere hunde med. Det er ikke så meget der skal til og jo mere hundene tages med i dagligdagen jo lettere går det.

Vi aktivere vores voksne hunde ved at gå en tur med dem hver dag på en halv time, nogle gange en time. Det er som regel en gåtur i skoven hvor de får lov til at snuse. De kommer tit med i bilen når vi kører ind til byen for at gå tur der i forskellige miljøer eller er på besøg hos venner eller familie.

Vi går til træning med dem en gang om ugen og har derudover små træningspas i dagligdagen herhjemme hvor de for eksempel skal samle noget op, komme med den tomme madskål, finde gemte legesager eller lave lektier fra sidste træningsgang.

Derudover er de ofte med når vi laver ting udendørs. Undtagen lige hvis det er noget med at sætte hegn op eller male.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar